Sinulla on mahdollisuus tehdä kuvataiteen lukiodiplomi, jos suoritat lukioaikana vähintään neljä jaksoa kuvataidetta.

Lukion opiskelija voi antaa erityisen näytön osaamisestaan ja harrastuneisuudestaan taito- taideaineissa suorittamalla lukiodiplomin.

Opetushallitus vahvistaa oppiaineittain valtakunnalliset lukiodiplomin suorittamisen ehdot, arviointikriteerit ja todistuksen muodon. Opetushallitus antaa vuosittaiset tehtävänannot, joista opiskelija valitsee mieleisensä ja nimeää sen. Diplomityö on mahdollista suorittaa etänä. Saat diplomityöstä kurssimerkinnän. Lukiodiplomi koostuu työstä ja sekä työskentelyprosessia, itsearviointia ja kuvataiteen tuntemusta kuvaavasta portfoliosta. Lukiodiplomin arvioinnin suorittavat kaksi kuvataide- opettajaa.

Lukiodiplomi auttaa sinua jatko-opintoihin pyrkiessä. Voit saada lisäpisteitä tai helpotusta valintakokeisiin. Esim. Aalto yliopisto antaa neljä lisäpistettä.

Tänä vuonna diplomin suoritti kaksi opiskelijaa. Diplomin arvosana muodostuu työstä ja portfoliosta. Kuudesta annetusta tehtävästä molemmat tekijät valitsivat toisistaan tietämättä saman tehtävän; Huomaamaton hyönteinen.

Onnittelut diplomista.

Laura Herranen, Lepidoptera

Vilma Vähäkangas, Perhosen paikka

Pin It on Pinterest

Jaa somessa: