Miksi meille?

Vähintään 11 hyvää syytä.

Tervetuloa Ylivieskan lukioon!

Olemme noin 300 opiskelijan yleislukio, opettajia ja muuta henkilökuntaa on yhteensä noin 30.

Lukiossamme on laaja tarjonta  musiikin, kuvataiteen ja liikunnan opintojaksoja. Voit tutustua tarjontaan tarkemmin kohdasta Opiskelijalle – Oppaat. Lukiossamme toimii myös opiskelun ja harrastukset yhdistävä lukioakatemia, jossa on tarjolla jopa 12 eri akatemiaa.

Lukiokoulutukseen haetaan ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaussa Opintopolun (nettihaku) kautta. Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan opinnot koulussamme, ole rohkeasti yhteydessä.

Lisätietoja: rehtori Kalle Luhtasela (044 4294 548) ja opinto-ohjaaja: Sini Hemmilä (044 4294 367)

Pyrkivän oppaan ja valintakortin löydät nettisivujen Oppaat-osiosta. Näiden avulla saat yleistietoa Ylivieskan lukiosta ja ohjeet valintakortin täyttämiseen. Mikäli olet hakemassa kouluumme, tee haku Opintopolun kautta, jonka jälkeen täytä ja palauta valintakortti lukiolle. Keväällä valittujen opintojaksojen pohjalta valmistellaan seuraavan vuoden opintotarjonta.

Asunnon hankinnassa avustaa Ylivieskan Vuokra-asunnot Oy

Koulumatkatuen ja opintotuen hakemisesta päätoimiset lukio-opiskelijat saavat tarkempia tietoja KELAn toimistoista ja lukion kansliasta ( 044 4294 366). Katso tästä lisätietoja Kelan opintotuesta.

Millainen lukio olemme?

Ylivieskan lukion tavoitteena on olla laadukas ja turvallinen koulu. Se pyrkii tarjoamaan monipuoliset mahdollisuudet hyvään yleissivistykseen. Tavoitteena on luoda turvallinen työskentely-ympäristö, jossa jokaisella on mahdollisuus tehdä parhaansa hyväksyttynä ja kannustettuna. Opettajat, erityisopettaja ja opinto-ohjaaja sekä henkilökunta pyrkivät tukemaan opiskelijoita päämäärien saavuttamiseksi. Koulussa vallitsee välittämisen henki ja työn ilo.

Lukiolla on kielistudio ja laboratorio. Opiskelijoilla on mahdollisuuksia vaikuttaa tilojen kalustukseen tiimitoiminnan kautta. Lukion kioski toimii luonnotieteen aulassa.

Millaista opiskelu Ylivieskan lukiossa on? Katso alta opiskelijoiden tekemä esittelyvideo!

MONIPUOLISESTI eLUKIOSSA

Ylivieskan lukio on mukana eLukiossa, jossa opiskelijat voivat suorittaa opetussuunnitelman 2016 mukaisia lukio-opintoja verkossa. eLukion ”kouluna” ja oppimisympäristönä toimii Moodle ja lähiopetuksessa hyödynnetään Adobe Connect -verkkokokousjärjestelmää. Opettajina on kokeneita lukion opettajia verkoston eri lukioista.

eLukiossa voit suorittaa lukion oppimäärän ja yo-tutkinnon tai aineopiskelijana yksittäisiä lukiokursseja esimerkiksi kielissä. Kielivalikoimassamme ovat englanti, ruotsi, saksa, ranska,venäjä, espanja, italia, kiina, japani ja pohjoissaame. Aikaisemmat opinnot luetaan hyväksi. Opinnot suoritetaan pääosin etäopiskeluna netin välityksellä. Aikuislukion tuntijaon mukaiseen lukiokoulutukseen ilmoittautuminen päättyy elokuun puolivälissä.

Ylivieskan lukion opiskelijat voivat valita ops16 -kursseja eLukiosta, mikäli niitä ei  opeteta omassa lukiossa tai muissa vastaavissa erityistapauksissa.  Muistathan, että turhia ilmoittautumisia kursseille ei sallita.

Käy tutustumassa monipuoliseen kurssitarjontaan eLukion sivuilla.

Ole rohkeasti yhteydessä opintoihin liittyvissä kysymyksissä eLukion opinto-ohjaajaamme (044 4294 437).

12 syytä valita Ylivieskan lukio

 1. Alkaville helpotettu ensimmäinen jakso eli jaksossa vain 2-3 lukuainetta ja opetus turvallisesti omissa ohjausryhmissä.
 2. Laaja valinnaisten kielten valikoima (opetus: ranska, saksa (B2 ja B3), venäjä ja A-ruotsi), joiden opetukseen liittyvät kansainväliset matkat.
 3. Peruskorjattu rakennus, jossa on kielistudio ja laboratorio ja jossa sisäilmaongelmat ovat vähäisiä.
 4. Taito – ja taideaineissa runsaasti valinnaisia kursseja/opintojaksoja, jotka myös toteutuvat vuosittain. Kuvataide- ja musiikkilinjat vahvistavat taito- ja taideaineiden opetusta.
 5. Lukioakatemia, joka tukee urheilulinjaamme.
 6. Kaikissa oppiaineissa tarjotaan joka vuosi kaikki syventävät ja runsaasti soveltavia kursseja/opintojaksoja. Myös luki-vaikeuksiin on oma vakiintunut toimintatapa testeineen ja lue -kursseineen. Meillä on oma erityisopettaja.
 7. Opiskelijan valintojen mukainen kurssitarjotin (kaikki valinnat ja oppiaineyhdistelmät mahdollisia). Ja ryhmäkoot ovat pieniä verrattuna muihin  isoihin lukiohin.
 8. Meiltä lähteneet ikäluokat ovat päässeet erittäin hyvin jatko-opintoihin yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin.
 9. Hyvä ilmapiiri ja välittämisen henki, mikä näkyy palautekyselyissä.
 10. Tiimitoiminta luo lukion toimintaan aivan ainutlaatuisen tsempin ja yhteishengen.
 11. Ainoa nuorisoasteen lukio Ylivieskassa.

Meillä ei  turhaan nipoteta, vaan tilanteen mukaan toimitaan järkevällä tavalla. Näin koulussa on mukava olla töissä ja opiskella.

Pin It on Pinterest

Jaa somessa: