Infoa opiskelijoille

Tärkeää tietoa matkalle valkolakkiin 

Opiskelijakunta

Meillä Ylivieskan lukiossa opiskelijakunnan toiminta on aktiivinen osa lukioarkea. Jokainen lukiomme opiskelija kuuluu opiskelijakuntaan. Opiskelijakunnan tärkein päätäntävalta kuuluu opiskelijakunnan yleiskokouksille, jossa valitaan puheenjohtajisto hallitukselle. Lukiomme opiskelijakunta valvoo, että lukiolaisten oikeudet toteutuvat. Ulospäin opiskelijakuntaa edustaa hallitus ja sen puheenjohtajisto.

Hallituksemme toiminta on avointa, mikä mahdollistaa jokaiselle opiskelijalle  puhe-ja läsnäolo oikeuden hallituksen kokouksissa. Asialistat ja pöytäkirjat ovat kaikkien nähtävillä heti niiden ilmestyttyä. Yhdessä opettajien kanssa opiskelijakunta pyrkii vaikuttamaan kouluarkeen, jotta koulumme olisi hyvä paikka kaikille oppia ja työskennellä.

Lukiomme on tiimilukio ja hallituksemme koostuu yhteensä kuudentoista tiimin edustajista. Voit valita oman tiimisi mielenkiintosi mukaan ja näin ollen vaikuttaa koulumme arkeen ja yhteisöllisyyteen. Tiimissäsi pääset hyödyntämään omia taitojasi sekä oppimaan uutta. Yhdessä kaikki tiimit järjestävät erilaisia tapahtumia, jotka ovat mukavia piristyksiä keskellä kiireistä kouluarkea.

Opiskelijakunta ja tiimitoiminta lisäävät oikeudenmukaisuutta sekä mahdollisuuksia vaikuttaa opiskelijoillemme. Puheenjohtajana haluan yhdessä hallituksen kanssa pyrkiä lisäämään näitä oikeuksia.

Veera Savukoski

Opiskelijakunnan puheenjohtaja

Alla: Opiskelijakunnan hallitus 2018-19. Kuva: Kuvamarkkeri

Pin It on Pinterest

Jaa somessa: