Opiskele ja harjoittele

Akatemia yhdistää opinnot ja harjoittelun.

Monipuolinen lukioakatemia

”Learn as a student. Develop as an athlete. Grow as an individual.”

Lukioakatemian valmennusryhmät toimivat lukion urheilulinjan perustana. Urheilulinjalla Ylivieskassa nuorelle mahdollisuus jatkaa opiskelua ja harjoittelua kotoa käsin. Ylivieskan lukioakatemiassa ja urheilulinjalla ei tarvitse tinkiä lukio-opinnoista kuten erikoislukioissa.

Aamuharjoitukset ovat lukioakatemiapalkissa tiistai– ja torstaiaamuisin, jolloin lukiolaisella on tilaisuus muiden valintojen kärsimättä osallistua harjoituksiin. Yksilölajien harjoitukset ovat vapaasti sijoiteltavissa opiskelijan opiskeluohjelmaan. Lukio järjestää myös tiloja harjoitteluun. Jotkut akatemiat sovitellaan myös lukujärjestykseen sopiviin aikoihin.

Lukioakatemia ei ole vain urheilua, vaan siinä on mukana myös taidekulttuuri. Teatteriakatemiassa yhdistyvät musiikki ja kuvataide. Musiikkiopiston opinnot ovat osa musiikkkilinjan opintoja ja ne luetaan hyväksi  lukion opinnoiksi.

Akatemian opinnot luetaan lukion muihin suorituksiin. Yhteensä kolmen vuoden opiskelija voi saada sopimuspohjaiseen urheilulinjan valmennusryhmään osallistumisesta (8+8+4=20) kaksikymmentä opintopistettä ja neljäntenä vuotena vielä lisää.

LUKIODIPLOMIT

Lukioakatemia antaa erinomaiset valmiudet suorittaa lukiodiplomi, joka antaa lisäpisteitä ja yleistä ansiota haettaessa tiettyihin jatkopintoihin. Diplomeita on suoritettu lukiosamme kuvataiteessa, liikunnassa ja musiikissa. Lukioakatemia mahdollistaa diplomin suorittamisen myös käsityössä, mediassa ja tanssissa sekä teatterissa. Diplomin suorittaminen on oma kurssi/opintojakso, jossa ohjataan diplomin tekoa. Diplomien vaatimukset asettaa opetushallitus. Tavallisesti diplomiin tarvitaan erityisosaamisen näytöt, tutkielman tai esityksen tai taideteoksen teko sekä portfolio.

MUU KILPAURHEILUUN VALMENTAUTUMINEN

Voit tulla mukaan urheilulinjalle, vaikka meillä ei ole sinun lajisi valmennusryhmää. Lukioakatemiapassi mahdollistaa muiden lajien hyödyntämisen lukioakatemiassa. Voit sopia linjan vetäjän kanssa lajin ja valmennuksen sopivuuden akatemiaan ja keräät suunnitelluista harjoituksista merkinnät akatemiapassiin.

Lukioakatemia

Futsal

Hiihto ja juoksu

Jalkapallo

Jääkiekko

Musiikkiopisto

Peliakatemia

Toteutuu, jos on valintoja. Yhteistyössä Centria-AMK:n kanssa.

Pesäpallo

Ratsastus

Toteutuu, jos on valintoja.

Salibandy

Tanssi

Teatteri

Toteutuu, jos on valintoja.

Telinevoimistelu

Uinti

Yleisurheilu

Ilmailu

Toteutuu, jos on valintoja.

Pin It on Pinterest

Jaa somessa: