Opiskele ja harjoittele

Akatemia yhdistää harrastukset ja opinnot

Monipuolinen lukioakatemia

”Learn as a student. Develop as an athlete. Grow as an individual.”

Lukioakatemia yhdistää lukiolaisen harrastuksen ja lukio-opinnot toisiinsa. Tarkoituksena on keventää taakkaa. Järjestelmällä saadaan nuorelle mahdollisuus jatkaa opiskelua ja harjoittelua kotoa käsin. Ylivieskan lukioakatemiassa ei tarvitse tinkiä lukio-opinnoista kuten erikoislukiossa.

Aamuharjoitukset / opetus ovat lukioakatemiapalkissa tiistai– ja torstaiaamuisin, jolloin lukioalaisella on tilaisuus valintojen kärsimättä osallistua harjoituksiin. Yksilölajien harjoitukset ovat vapaasti sijoiteltavissa opiskelijan ohjelmaan. Lukio järjestää myös tiloja harjoitteluun. Muut akatemiat sovitellaan lukujärjestykseen sopiviin aikoihin.

Akatemian opinnot luetaan lukion muihin suorituksiin. Yhteensä kolmen vuoden opiskelija voi saada sopimuspohjaiseen ryhmään osallistumisesta (2+2+2= 6) kuusi kurssia ja neljäntenä vuotena yhden kurssin lisää. Korkeimmillaan lukioakatemiasta voi saada 10 kurssia. Tavallisesti kurssimäärä on 5 kurssia.

LUKIODIPLOMIT

Lukioakatemia antaa erinomaiset valmiudet suorittaa lukiodiplomi, joka antaa lisäpisteitä ja yleistä ansiota haettaessa tiettyihin jatkopintoihin. Diplomeita on suoritettu lukiosamme kuvataiteessa, liikunnassa ja musiikissa. Lukioakatemia mahdollistaa diplomin suorittamisen myös käsityössä, mediassa ja tanssissa sekä teatterissa. Diplomin suorittaminen on oma kurssi, jossa ohjataan diplomin tekoa. Diplomien vaatimukset asettaa opetushallitus. Tavallisesti diplomiin tarvitaan erityisosaamisen näytöt, tutkielman tai esityksen tai taideteoksen teko sekä portfolio.

MUU KILPAURHEILUUN VALMENTAUTUMINEN

Muu kilpaurheiluun valmentautuminen  eli lukioakatemiapassi mahdollistaa muiden lajien hyödyntämisen lukioakatemiassa. Voit sopia opettajan kanssa lajin ja valmennuksen sopivuuden akatemiaan ja keräät suunnitelluista harjoituksista merkinnät akatemiapassiin.

Lukio-akatemiat 2019-2020

Hiihto ja juoksu

Ilmailu

Jalkapallo

Jääkiekko

Musiikki

Pelit

Pesäpallo

Ratsastus

Salibandy

Tanssi

Teatteri

Telinevoimistelu

Uinti

Video

Pin It on Pinterest

Jaa somessa: