Infoa opiskelijoille

Tärkeää tietoa matkalle valkolakkiin 

Lukio projekteissa ja hankkeissa

Ylivieskan lukiossa on vuosien varrella toteutettu lukuisia mielenkiintoisia projekteja ja hankkeita. Lukio on osallistunut myös lukuisiin kansainvälisiin Comenius -projekteihin. Ja lisää on tulossa! Tässä on esitelty hankkeemme lyhyesti aikajärjestyksessä.

 

Eleven+ tutoropettajahanke 2019-2020.

Eleven+ tutoropettajahankkeen (2019 – 2020) tavoitteet:

 • Muodostuu alueellinen ja pysyvä tutoropettajaverkosto sekä alueen lukioiden yhteistoiminta vahvistuu
 • LOPS21 –prosessia ja lukiolain 1.8.2021 edellyttämiä muutoksia valmistellaan yhdessä, perehdytään kehittämisaiheisiin (opintojaksot, yhteisopettajuus, erityisopetus, opintojen ohjauksen henkilökohtaistaminen, digipedagogiikka, korkeakouluyhteistyö, osallisuus, arviointi, yhteydet lukion ulkopuolelle) sekä viedään pohjatietoa lukioille
 • Alueellisen yhteistyön voimin laaditusta opetussuunnittelutyöskentelystä syntyy toimintamalli, jota voidaan levittää muille verkostoituneille lukioille
 • Tutoreiden osaamista kehitetään koulutuksella ja tutoropettajat järjestävät koulutusta lukioissa à alueelliset aineryhmätapaamiset (vertaistuki)
 • Kartoitetaan digitaalisuuden haasteita (opettajat ja opiskelijat) sekä jaetaan digipedagogiikan käytänteitä, huomioiden erityisesti yhteisopettajuus ja opintojaksot

Eleven+ tutoropettajahankkeessa ovat mukana alueen lukiot Haapajärvi, Haapavesi, Kalajoki, Nivala, Oulainen, Raudaskylän opisto, Sievi, Siikalatva ja Ylivieska. Lisäksi hankkeen ulkopuolelta mukana toiminnassa on myös Pyhäjärven lukio.

 

Laatulukio -hanke eli lukion laatu arjessa toimivallla tavalla 2019-2020.

 

Tiimilukio-hanke 2018-2020

Päättyneitä hankkeita

 • KAIKU-hanke (2015) oli ulkoministeriön rahoittama viestintä- ja globaalikasvatushanke. Hankkeen tavoitteena on edistää kriittistä maailmankansalaisuutta koulutus-, kasvatus- ja tiedotustoiminnan avulla. Yhteistoimintamme kehitysmaan koulun kanssa perustuu kestävän kehityksen mukaisesti tasavertaiseen kumppanuuteen. Hankkeen aikana Ylivieskan ja Raudaskylän lukioiden sekä tansanialaisen koulun opiskelijat työskentelevät yhteisten teemojen ja oppimistehtävien parissa. Kumppanikoulumme on Ngarenanyukin secondary school Arushasta
 • Uutishuone-hanke (2015–16) oli Oulun eteläisten lukioiden yhteinen ajankohtaistoimitus. Poimimme uutisaiheita lukiomme ajankohtaisista oppisisällöistä ja pohdimme yhdessä miten niitä voitaisiin käsitellä omalla paikkakunnallamme Ylivieskassa.  Suunnittelimme yhdessä minkälaista ääntä- ja kuvaa  tarvitaan, jotta uutinen tulee esiteltyä mahdollisimman selkeästi ja kattavasti. Harjoittelimme videoeditoinnin alkeita ja tutustuimme myös tekijänoikeuksiin ja journalismin eettisiin periaatteisiin. Ylivieskan lukion Uutishuoneprojekti -opiskelijat kuvasivat, editoivat ja viimeistelivät lukiomme esittelyvideon, joka löytyy Youtubesta.
 • Innolukio-hanke on saanut alkunsa Ari Ervastin keksintökurssista vuonna 2010 ja laajeni siitä ensin alueelliseksi ja sitten valtakunnalliseksi innovaatiotoiminnaksi.  Toimintaa siirtyi johtamaan Innokampsu. Innolukio-projektin päätyttyä innovatiivisuus näkyy lukion toimintakulttuurissa. Innolukio-hankkeessa järjestetiin ensi alueellinen innovaatiokilpailu lukiolaisille.
 • Musikaaleja. Lukion opiskelijat ovat toteuttaneet musikaaleja eri yhteistyökumppaneiden kanssa:  All my loving 2011, West Side Story  (Wiimsi Keskkooli) 2000,  Musta aurinko nousee 2003.
 • Salt&Sugar -Comenius-hanke vuosina 2010-2012. Mukana Wiimsi Keskkool Virosta, Lycee Merleau-Ponty, Ranskasta ja Törnstömska gymnasiet Ruotsista. Projektin sivut. Yksi projektin tuotteista oli kansainvälinen numero nettilehteen. Encounters. Tämä Ylivieskan lukion koordinoima projekti sai myös tähti-tunnustuksen, joka merkitsee valintaa  vuoden parhaiden Comenius-projektien joukkoon.
 • Smile-hanke (Strong Motivation Improves Learning Environment) vuosina 2007-2009. Comenius-projektissa oli mukana  Wiimsi keskkool Virosta  ja Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesi Turkista, Gedizistä.
 • Comenius-kieliprojekti vuosina 2003-2004 italialaisen lukioasteen kaupallis-teknisen oppilaitoksen Istituto tecnico Commerciale ”Eva Mameli Calvino” kanssa. Koulu sijaitsee Cagliarissa Sardiniassa.

Pin It on Pinterest

Jaa somessa: