Infoa opiskelijoille

Taloudellinen tuki opiskeluun

Kelan myöntämät tuet

Opintotuki

Voit saada opintotukea peruskoulun jälkeisiin päätoimisiin opintoihin. Opintotukea haetaan verkossa Kelan asiointipalvelussa www.kela.fi/asiointi tai täyttämällä lomake OT1, OT2 tai OT3 (Kelalta tai verkkosivuilta www.kela.fi/lomakkeet). Paperihakemusta käyttäessäsi toimita se liitteineen Kelaan tai oppilaitokseen.

Opintotukeen kuuluvat: opintoraha, opintorahan huoltajakorotus, opintorahan oppimateriaalilisä 1.8.2019 alkaen, opintolainan valtiontakaus, (asumislisä, ei lukiolaisille). Kelan nettisivuilla kerrotaan tarkemmin, miten ikäsi ja vanhempiesi tulot vaikuttavat opintorahaan ja oppimateriaalilisään, asumislisään sekä opintolainaan.

Koulumatkatuki

Oppilaitoksemme opiskelijana saat Kelan myöntämää koulumatkatukea, jos yhdensuuntainen koulumatkasi on vähintään 10 kilometriä ja matkakustannukset ylittävät 54 euroa (vuoden 2019 tieto) ja opiskelu on päätoimista. Koulumatkatukea haetaan lukuvuodeksi kerrallaan ja se tulee hakea uudestaan joka lukuvuodeksi.

Täytä Kelan hakemuslomake ja tuo se koulun kansliaan, niin sitten saat ostotodistuksen linja-autolla kulkemista varten. Tarkempia tietoja koulumatkatuesta ja mm. itselle maksettavasta tuesta saat Kelalta osoitteesta www.kela.fi/koulumatkatuki .

Ylivieskan Pelastakaa lapset ry:n myöntämät tuet

Tukea harrastus- ja oppimateriaaleihin. Lisätietoja Eväitä Elämälle -ohjelman nettisivuilta:

Jaa somessa: